JOOGA & MEDITAATIO

‘Kun kaikki aistit ovat hallinnassa, tulisi pysyä meditaation tilassa ja pitää Minua (Krishna) korkeimpana päämääränä.’
Bhagavad Gita

YHTEYS JUMALAAN

Mitä enemmän suuntaamme keskittymisemme johonkin, sitä enemmän viritymme siihen. Jumalan pitäminen joogamme ja meditaatiomme keskittymispisteenä auttaa meitä löytämään sisäisen jumalallisuutemme. Yhteys Jumalaan on joogan todellinen tarkoitus.

Bhaktin polulla jooga ja meditaatio auttavat tukemaan kehoa ja harjoittamaan mieltä valmistautuessasi vastaanottamaan ja säilyttämään pysyvän oivalluksen. Paramahamsa Vishwananda opettaa erilaisia meditaatioita, jotka auttavat keskittymään Jumalaan ja Hänen rakkauteensa.

ATMA KRIYA YOGA

Atma Kriya Yoga on täysin ainutlaatuinen harjoitus. Vaikka tekniikat hiljentävätkin mielen, henkinen päämäärä on herättää sielu ikuiseen suhteeseensa Jumalan kanssa kasvattamalla bhaktin – rakkauden ja antaumuksen – eri muotoja.

Harjoituksesi syventyessä jumalalliset ominaisuudet alkavat luonnostaan ilmentyä. Niitä ovat muun muassa rauhallisuus, itsekuri, voima, viisaus, nöyryys, myötätunto ja elinvoima.

Shaktipat-vihkimyksen armon ansiosta nämä tekniikat ovat riittävän yksinkertaisia aloittelijoille, mutta samalla tarpeeksi voimallisia johdattamaan edistyneimmätkin meditoijat jumalyhteyden uusille tasoille.

OM CHANTING

OM Chanting on ryhmäharjoitus, jossa hyödynnetään OM-äänen muuntavaa voimaa aktivoimaan itsensä parantamisen potentiaali osallistujissa. Vastaanottamiemme henkilökohtaisten hyötyjen lisäksi OM Chanting voi olla myös palvelua ihmiskunnalle.

OM Chanting -harjoituksessa muodostuvat värähtelyt leviävät kahden kilometrin säteelle luoden harmonisen, rauhallisen ympäristön ja yhteyden ihmisten ja luonnon välille. OM jatkaa värähtelyään osallistujien kehoissa OM Chantingin päätyttyäkin, minkä ansiosta hyvä värähtely leviää heidän kauttaan.

BABAJI SURYA NAMASKAR

Babaji Surya Namaskar on liikkeeseen perustuva meditaatio, joka juhlistaa ihmiskehoa temppelinä. Tämä yksinkertainen, mutta samalla voimallinen asana-harjoitus vie alle 15 minuuttia päivässä ja tuo keveyttä sekä eloisuutta koko olemukseesi.

Kun päivittäinen harjoituksesi juurtuu kehosi sisimpään, ajattelu rauhoittuu ja liikkeistäsi tulee pehmeitä ja tietoisia ilmaisuja sisäisestä voimastasi.

Kun harjoitus tehdään rakkaudella ja tietoisuudella, jokaisesta asennosta tulee kiitollisuuden rukous elämälle. Laita antaumuksesi liikkeeseen.

PROJECT MANTRA

Jumalan Nimien lausuminen on yksi helpoimmista meditaatioharjoituksista. Se on erityisen merkityksellistä silloin, kun teet jokaisesta toistosta hartaan rukouksen. Vaikka harjoitus onkin hämmentävän yksinkertainen, se voi viedä sinut koko matkan Jumalan luokse!

Jokainen voi harjoittaa sitä milloin ja missä tahansa – jopa lapset. Se on täydellinen harjoitus aloittelijoille, jotka haluavat yksinkertaisen ja tehokkaan työkalun mielen hiljentämiseen ja sydämen avaamiseen.

Project Mantra on ilmainen ohjelma, joka auttaa sinua vakiinnuttamaan ja muodostamaan askel askeleelta päivittäisen mantraharjoituksen 40 päivän mittaisen ‘haasteen’ kautta.

KOE MEDITAATIO

Istu alas ja rentoudu. Tässä videossa Aksharananda, yksi Jooga & meditaatio -opettajistamme, selittää lyhyesti, mitä meditaatio on ja kuinka se voi auttaa sinua pääsemään lähemmäs Jumalaa. Hän myös johdattaa sinut lyhyeen meditaatioon, jotta voit kokea sen itse.