Juhlarukoukset

Kuvaus

Vietämme Paramahamsa Vishwanandan Gurulinjan perustajan Sri Ramanuja Acaryan 1000-vuotissyntymäpäivää Juhlarukouksin. Ohjelmassa rukoukset, lounas sekä noin klo 15.00 alkaen katsomme Sri Ramanuja Acaryan elämästä kertovan elokuvan.

Sri Ramanuja Acharya

Sri Ramanujacharya (1017-1137) oli hindulainen pyhimys ja yksi merkittävimmistä Vaishnava linjan edustajista. Hindulaisuus on jakautunut useampaan haaraan, joista yksi on Vaishnavismi. Myös Vaishnavismi edelleen pitää sisällään erilaisia linjoja, Sampradayoja, joista Sri Sampradaya on Paramahamsa Vishwanandan edustama linja.

Sri Ramanujacharya matkusti ympäri Intiaa ja levitti Vaishnava -filosofiaa, Bhaktia, antaumusta laajemmalle kuin kukaan aikaisemmin. Sri Ramanujacharyasta kerrotaan, että kun hän kuuli korkean pyhimyksen tiedossa olleesta ihmeellisestä mantrasta, joka voisi vapauttaa koko ihmiskunnan, hän lähti pyytämään tuota mantraa pyhimykseltä. Sri Ramanujacharya tuli torjutuksi tässä pyrkimyksessään yhteensä 18 kertaa, mutta lopulta sai mantran sillä ehdolla että ei kertoisi sitä kenellekään, varsinkaan materialistisin motiivein varustautuneille ihmisille.

Myöhemmin Sri Ramanujacharya kuitenkin kutsui koolle ihmiset lupaamalla heille kallisarvoisen jalokiven. Sri Ramanujacharya kiipesi temppelin katolle ja lausui: ”Te kaikki olette minulle rakkaampia kuin oma elämäni. Siksi kaipaan saada vapauttaa teidät tämän katoavan maailman kärsimyksistä. Lausukaa tätä mantraa, jonka olen teille saanut ja Jumalan Armo tulee olemaan kanssanne.” Sri Ramanujacharya lausui kovaan ääneen kolme kertaa ”Om Namo Narayanaya”. Ihmiset toistivat sen kolme kertaa ja autuus ja ekstaasi valtasi heidät. Ne, jotka olivat tulleet odottaen saavansa kultaa tai jalokiviä, unohtivat materialistiset toiveensa ja rauha ja onni täytti heidän sydämensä.

Meillä tuo kallisarvoinen jalokivi on jälleen tallessa ja käytössä sri Swami Vishwanandan antamassa Bhakti Marga Sadhanassa, henkisissä harjoituksissa, jotka olemme Häneltä saaneet.

Tervetuloa!

Osoite:
Sarva Roga Hara Temppeli
Ruorimiehentie 10 A
00850 Helsinki

Lounasilmoittautumiset Vijay (050-552 8148)